HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu olarak
faaliyet gösteren

HALAL CENTER KALİTE BELGELENDİRME LTD. ŞTİ.

Adres: Babacan Port Royal Kartaltepe Mah. 1, Malazgirt Cad. No: 6/2
Blok B, Apartmanı No: 48, Küçükçekmece, İstanbul / TÜRKİYE

OIC/SMIIC 2:2019 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen kapsamlar için
akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2024-049

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

08.03.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

08.03.2029

Bu sertifika; OIC/SMIIC 2:2019 standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Merkez: Halal Center Kalite Belgelendirme Ltd. Şti.

Babacan Port Royal Kartaltepe Mah. 1, Malazgirt Cad. No: 6/2, Blok B, Apartmanı No: 48, Küçükçekmece, İstanbul / Türkiye

Şube (Birleşik Arap Emirlikleri): Halal Center Quality Certification LLC

Office № 050, floor 1601, Al Gurg Tower-3, Riggat Al Buteen, Deira, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Şube (Ürdün): International Halal Center T&O

1st Floor, No. 18, Noor Center Complex, Irbid Street, Abdoun, Amman, Ürdün

Şube (Filistin): Palestinian Accreditation Company for Standardization, Metrology, and Quality Inspection LLC

3rd floor, Aldoun Building, Al-Bireh Street, Jerusalem, AlBireh, Filistin

Şube (Ukrayna): Halal Center LLC

Office 149, Boulevard Tarasa Shevchenko 38, Kiev, Ukrayna, 01032

Grup Kategori Alt Kategori Dahil olan faaliyetler
Gıda ve Yem İşleme C Gıda üretimi CI Helal kesim & dayanıksız (çabuk bozulabilen) hayvansal ürünlerin işlenmesi • Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derim dondurulmuş et

• Helal kesim (Kesme ve paketlemeyi de içermek üzere kanatlı hayvanlardan elde edilen çiğ et [mezbaha]) ve Kanatlı hayvanlardan elde edilen taze, soğutulmuş, dondurulmuş, derim dondurulmuş et

• Kanatlı Hayvan, Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan için İşlenmiş/İşlem Görmüş Et Ürünleri (ambalajlamayı da içeren Yumurta Ürünleri dahil) ve ambalajlamayı da içeren balık ve balık ürünleri (havyar, süt vb. ürünler)

• Ambalajlamayı da içeren Süt ve Süt Ürünleri: taze ve uzun ömürlü ürünler
CIV Dayanıklı ürünlerin işlenmesi • Meşrubat: Alkolsüz içecekler (sirke dahil)
• Tahıl ve Tahıl Ürünleri:
○ Helal Fırıncılık Ürünleri,
○ Unlu Mamuller,
○ Makarna, Erişte vb.
○ Un

• Kahve ve Kahve Ürünleri
• Çay, Bitki Çayları ve bunların harmanları
• Gıdada Kullanılan Tuz
• İçme Suyu
• Bisküvi/ Çeşitleri, Kakao ve Kakao Ürünleri,
Kurabiyeler ve Alışılmışlıklar (ileri işleme tabi tutulmuş kuruyemişler dahil)
• Nişasta, Şeker ve Şekerleme Mamulleri, Bal Mamulleri
• Çorba ve Kuru Hazır Yiyecekler
• Bebek ve Çocuk Gıdaları
• Baharatlar, Çeşni Malzemeleri, Soslar
• Konserve Gıdalar
• İşlenmiş Yağlı Tohumlar


ENGLISH VERSION

HALAL ACCREDITATION
CERTIFICATE

Halal Conformity Assessment Body

HALAL CENTER KALITE BELGELENDIRME LTD. STI.

Address: Babacan Port Royal Kartaltepe Mah. 1, Malazgirt Cad. No: 6/2
Blok B, Apartmanı No: 48, Küçükçekmece, İstanbul / TURKIYE

Accredited in accordance with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard for the
attached scope.

Halal Accreditation Number

2024-049

Halal Accreditation Scope

Shown in annex

Initial Halal Accreditation Date

08.03.2024

Expiry Date

08.03.2029

This certificate is valid with the accreditation scope until the expiry date, as long as the halal conformity
assessment body fully complies with the OIC/SMIIC 2:2019 Standard, national legislation and Halal Accreditation Agency rules.


HALAL ACCREDITATION SCOPE

Headquarter (Türkiye): Halal Center Quality Certification Ltd. Şti.

Babacan Port Royal Kartaltepe Mah. 1, Malazgirt Cad. No: 6/2, Blok B, Apartmanı No: 48, Küçükçekmece, İstanbul / Türkiye

Branch (United Arab Emirates): Halal Center Quality Certification LLC

Office № 050, floor 1601, Al Gurg Tower-3, Riggat Al Buteen, Deira, Dubai, United Arab Emirates

Branch (Jordan): International Halal Center T&O

1st Floor, No. 18, Noor Center Complex, Irbid Street, Abdoun, Amman, Jordan

Branch (Palestine): Palestinian Accreditation Company for Standardization, Metrology, and Quality Inspection LLC

3rd floor, Aldoun Building, Al-Bireh Street, Jerusalem, AlBireh, Palestine

Branch (Ukraine): Halal Center LLC

Office 149, Boulevard Tarasa Shevchenko 38, Kiev, Ukraine, 01032

Cluster Category Sub-category Included Activities
Food and feed Processing C Food Manufacturing CI Halal slaughtering & processing of perishable animal products • Halal slaughtering (Raw meat from bovine and ovine [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from bovine and ovine

• Halal slaughtering (Raw meat from poultry [slaughterhouse]) including cutting and packaging and fresh, chilled, frozen, deep-frozen meat from poultry

• Processed/Heat-Treated Meat Products for Poultry, Bovine, Ovine, egg products including packaging, and fish and fish products including packaging (such as caviar, sushi, etc.)

• Milk and Dairy Products, including packaging: fresh and long-life milk products

CIV Processing of ambient stable products ▪ Soft Drinks: Non-Alcoholic (including vinegar)
• Cereal and Cereal Products:
   ○ Fine Bakery Products
   ○ Bakery Products
   ○ Pasta, Noodle etc.
   ○ Flour
• Coffee and Coffee Products
• Tea, Herbal Teas and Blends
• Food Grade Salt
• Drinking Water
• Biscuit Types, Cocoa and Cocoa Products, Cookies and Snacks (including further processed nuts)
• Starch, Sugar and Confectionery Products, Honey Products
• Soup and Dried Ready-to-Eat Meals
• Infant Formula, Baby and Child Food
• Spices, Seasonings, Sauces
• Canned Foods
• Oil Seeds